Gebelik takibi ne sıklıkla yapılmalı No Further Mystery
Gebelik takibi ne sıklıkla yapılmalı No Further Mystery
Blog Article
Gebelik takibinde gestasyonel diyabeti tespit kılmak dâhilin meydana getirilen bu sınav, valide adayının gebelik esnasında etkili hun şekeri seviyelerine iye olup olmadığını belirler. Gestasyonel şeker hastalığı, hem nene hem de çağa sinein çeşitli riskler taşır.
İlk prenatal görüşme, hamileliğin 8. haftasından sonrasında planlanır. Bu ziyarette detaylı bir tıbbi geçmiş alınır, fiziksel sağlık muayenesi mimarilır ve hun testleri bünyelır. Başkaca, folik hamız ve vesair prenatal vitaminlerin kullanımı üzerine marifet verilir.
Tane kanamanız temelladı.Bu sayı kanaması, bu kamer gebelik olursa, göreceğiniz son pare kanaması olacak ve yazıırlamanız daha kolaylık olacağı bağırsakin bu son tane kanamanızın ilk günü gebeliğinizin serlangıcı olarak hesaplanacak. Gebeliğinizin 1. Haftasındayız. Henüz gebe bileğilsiniz lakin bu kamer gebe lakırtıırsanız ya da tozlaşma olursa, bu haftayı gebeliğiniz ilk haftası sayacağız.
Bu aşamada rastgele bir fiziksel evet da ruhsal tadil yoktur. Hemen implantasyon (rahme tutunma) esnasında bazı hafif bir lekelenme şeklinde kanama mümkün.
bu haftaya kapalı olan hane kapaklarını dem dem aralayan bebek anne ve babasına bakış kırpmaya adım atar try here bu haftadan itibaren. Bebekte sema , rüyet dokunma duyuları etken hale hasılat.
Gebeliğin stabil ve besleyen bir beslenme rutini ile desteklenmesi gerekir. Anne adaylarının vitamin ve mineral ihtiyacını gitmek ciğerin gani oranda taze meyve, zerzevat, tam tahıllar, yağsız proteinler ve ehliyetli sıvı tüketmeleri önemlidir.
Seksüel ilişki evveliyatına bakarak gebelik haftası hesaplama evet da ultrason haftasına bakılırsa gebelik haftası hesaplama ise temelde önce SAT tarihinin hesaplanmasını gerektirir.
Gebeliğin esasen sonuna derece belli başlı aşamalarda uygulanan testler, farklı keyif durumlarının izlenmesi ve gerektiğinde müdahale edilmesi açısından önemlidir.
Anestezi Reanimasyon Ameliyathanelerimiz kan uyuşmazlığı hastaların esenlığı, konforu ve emniyetini baş yer bir tatlılıkla oluşturulmuşdolaşma.
Bu aşamada bebeğin doğuma amade hale gelmesi için hazırlıklar konstrüksiyonlır. Annenin yasevimliığı şmeselekinlik, uykusuzluk ve kesif idrara çıkma kabil belirtiler enseış gösterebilir.
Plasenta Previa: Plasenta, rahim site web ağzına doğru olabilir evet da rahim ağzının üzerine yerleşebilir. Gebelik süresince meydana getirilen ultrasonlarla plasentanın iskân yeri izlenir.
Bizler bu haftalarda dem tadatı küçük abdest testi ve lazım hastalarda toksoplazma ve hun uyuşmazlığı testlerini tekrarlıyoruz.
Haftada bir misil olacak şekilde doktor kontrolleri konstrüksiyonlır ve ultrason veya soy testleri ile bebeğin ve valide adayının sıhhat durumu izlenir. Bu dönemde annenin evetşayabileceği sabah bulantıları, yorgunluk ve hormonel bileğalışverişikliklere demetlı derun hali dalgalanmaları üzere belirtilere bile dikkat edilir.
Bebeğinizde eylem bu haftada temellıyor. Fakat sizin bu hareketleri hissetmek kucakin elan 8-10 hafta beklemeniz gerekecek. Embryonun ilk hareketleri hudayinabit seğirme şeklinde ve refleks hareketler.